Τσίρκο Κουκούτσι! - Παράσταση κούκλας, 30 Νοεμβρίου 2014

Παράσταση Κουκλοθέατρου στο Ίδρυμα Νικολάου & Ελένης Πορφυρογένη στην Αγριά
Κυριακή 30 Νοεμβρίου, στις 19.00
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Σταυρούλα Μαστρογιάννη

«Έρχεται το Τσίρκο! Έρχεται το Τσίρκο!» Το Εργαστήρι Κουκλοθέατρου του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς γιορτάζει τα πέντε χρόνια λειτουργίας του με μία μεγάλη κουκλοθεατρική παράσταση. Το «Τσίρκο Κουκούτσι!» έρχεται στο αμφιθέατρο του Πορφυρογένειου Ιδρύματος, την Κυριακή 30 Νοεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα. Κλόουν, ακροβάτες, μάγοι, ζογκλέρ, χορευτές, μουσικοί, ισορροπιστές, ταχυδακτυλουργοί, όλος ο μαγικός κόσμος του τσίρκου, σε μία παράσταση αυτοσχεδιασμού με κούκλες και μουσική.

Στο «Τσίρκο Κουκούτσι» δεν υπάρχουν ζώα! Αλλά και οι πρωταγωνιστές του δε μοιάζουν με τίποτα συμβατικό, έχουν τη δική τους αλλιώτικη ζωή. Το περίεργο και το αλλόκοτο, που κάνουν το τσίρκο να ακροβατεί ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, συνδυάζονται μοναδικά με την παιδική φαντασία, χαρίζοντας μια ξεχωριστή γοητεία ακόμη και στα πιο ασήμαντα πράγματα. Τα παιδιά του εργαστηρίου πειραματίστηκαν στις κατασκευές τους με διάφορα υλικά. Χρησιμοποίησαν κυρίως πλαστικά μπουκάλια και άλλα υλικά ανακύκλωσης, αφρολέξ και χαρτοπολτό, για να αποτυπώσουν τα χαρακτηριστικά της κάθε κούκλας. Οι εντυπωσιακές γιγαντόκουκλες και οι μικρότερες σε μέγεθος κούκλες άμεσου χειρισμού, που κατασκεύασαν στη διάρκεια της χρονιάς, εμψυχώνονται με τον ιδιαίτερο τρόπο των μικρών κουκλοπαικτών. Οι σκηνικές κατασκευές καλύπτουν τις ανάγκες του κάθε νούμερου και προσπαθούν να δώσουν λύση σε διάφορα τεχνικά προβλήματα, ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να μεταφέρουν στη σκηνή το φανταστικό κόσμο τους. Το παιδικό εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς έχει στο ενεργητικό του τρεις κουκλοθεατρικές παραστάσεις, μια σειρά βίντεο με δακτυλόκουκλες πάνω σε ιστορίες που έγραψαν τα παιδιά, εκθέσεις κούκλας και σκηνικών κατασκευών, καθώς και συμμετοχή μέρους της δουλειάς του σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις.

Τα παιδιά που συμμετέχουν στο εργαστήρι ξεπερνούν τα σαράντα και οι ηλικίες τους ποικίλουν από επτά έως δεκαέξι χρονών! Στην παράσταση συμμετέχουν όλοι οι μαθητές με την καθοδήγηση της δασκάλας τους Σταυρούλας Μαστρογιάννη. Τα πολύχρωμα λαμπιόνια του τσίρκου ανάβουν, η παράσταση αρχίζει! Σας περιμένουμε! Η είσοδος είναι ελεύθερη.