Κάτια Τζιουμάκη - Στέλιος Κοτρώτσιος - Συναυλία με πιάνο και κλαρινέτο - 9 Μαρτίου 2024

Κάτια Τζιουμάκη - Στέλιος Κοτρώτσιος - Συναυλία με πιάνο και κλαρινέτο - 9 Μαρτίου 2024

Το Σάββατο 9 Μαρτίου στην ζεστή αίθουσα του Πορφυρογένειου, απολαύσαμε δύο γνωστούς καλλιτέχνες σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα που περιελάμβανε συνθέσεις του 19 ου και 20ου αιώνα.

Συγκεκριμένα η βολιώτισσα πιανίστα Κάτια Τζιουμάκη και ο λαρισαίος κλαρινετίστας Στέλιος Κοτρώτσιος ερμήνευσαν με άψογο τρόπο έργα των ERNESTO CAVALLINI, ARTHUR COQUARD, FRANCIS POULENC, PHILIPPE HERSANT, MALCOM ARNOLD, ALEC TEMPLETON και χειροκροτήθηκαν θερμά από το φιλόμουσο κοινό της περιοχής μας.

Η Κάτια Τζιουμάκη πήρε Δίπλωμα πιάνου από το ΔΩΒ -τάξη Ε. Παπαθωμαΐδη- με βαθμό Άριστα παμψηφεί και διάκριση Α’ βραβείου και συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι-Σορβόννη. Σήμερα διδάσκει πιάνο και συνοδεία στο ΔΩΒ και παράλληλα ακολουθεί μια λαμπρή σολιστική σταδιοδρομία, με εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Παρίσι, Διεθνές φεστιβάλ της Πράγας – Τσεχία).

Ο Στέλιος Κοτρώτσιος αποφοίτησε από το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια μελέτησε με σπουδαίους δασκάλους, μεταξύ άλλων με τον αείμνηστο Γιώργο Χατζηνίκο. Είναι καθηγητής της τάξης κλαρινέτου στα δημοτικά ωδεία Λάρισας, Βόλου και Τρικάλων. Έχει στο ενεργητικό του συμπράξεις με σύνολα δωματίου και ορχήστρες και εμφανίσεις ως σολίστ.