5 Φεβρουαρίου 2011 - Θεατρική παράσταση: Ένα παράξενο απόγευμα

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη, συνεχίζοντας την επιτυχημένη διοργάνωση σειράς υψηλού επιπέδου πολιτιστικών δραστηριοτήτων, τούτη τη φορά παρουσιάζει μια εξαιρετική Θεατρική παράσταση.

Στη σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος στη Αγριά θα παρουσιαστεί το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 8.00 το βράδυ το θεατρικό μονόπρακτο του Αντώνη Δωριάδη με τίτλο «Ένα παράξενο απόγευμα». Παίζει και σκηνοθετεί ο συμπατριώτης μας ηθοποιός Δημήτρης Αγοράς. Μαζί του η Χρυσάνθη Οτζάκογλου. Την κίνηση σχεδίασε η Αντιγόνη Γύρα.

Πρόκειται για ένα ποιοτικό έργο με κοινωνικό και υπαρξιακό περιεχόμενο, που έχει μια συγκλονιστική πυκνότητα που σφίγγει την ανάσα του θεατή από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή. Μολονότι έχουν περάσει σαράντα χρόνια από την πρώτη παρουσίαση του έργου, τα νοήματά του είναι ζωντανά και επίκαιρα σε μια εποχή θλίψης, όπου βιώνουμε έντονα τα σημάδια της οικονομικής κρίσης. Το έργο, που γράφτηκε την δεκαετία του ’70, παίχτηκε εκτός από την  Αθήνα και στο Παρίσι, αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές.

Η παράσταση είναι χωρίς εισιτήριο, μια ακόμη προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη στο θεατρόφιλο κοινό της περιοχής, ενώ επιπλέον συνιστά και μία μορφή στήριξης σε αξιόλογους νέους καλλιτέχνες από την περιοχή μας.