Χριστουγεννιάτικη γιορτή με παράσταση κουκλοθέατρου 15 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικη γιορτή με παράσταση κουκλοθέατρου 15 Δεκεμβρίου 2013

Το Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη  γιορτάζει φέτος τα Χριστούγεννα με μία ιδιαίτερη κουκλοθεατρική παράσταση, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του ιδρύματος στην Αγριά.
Το θέατρο μαριονέτας «Ανταμαπανταχού» παρουσιάζει «Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα», μια παράσταση θεάτρου μαριονέτας με κούκλες διαφορετικών μεγεθών και τεχνικών.

Η επιτυχημένη παράσταση παρουσιάστηκε στην Αθήνα για δύο χρόνια και φιλοξενείται σε σχολεία και διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.
Οι κουκλοπαίχτες χρησιμοποιούν δεξιοτεχνικά μαριονέτες με νήματα και κούκλες μαρότες, συνδυάζοντας τεχνίκες αφήγησης παραμυθιού και σύγχρονου θεάτρου σκιών, ενώ ο σκηνικός χώρος  μεταμορφώνεται διαρκώς κατά την εξέλιξη της δράσης.

Πρόκειται για μια ιστορία για την ομορφιά της μουσικής και την δύναμη της ανθρώπινης θέλησης. Το κείμενο είναι διασκευή ενός παραδοσιακού Νορβηγικού μύθου. Πρωταγωνιστής της παράστασης είναι ο Στρατής, ο μικρός μυλωνάς με την μεγάλη αγάπη για την μουσική. Όταν το πάθος του Στρατή για το βιολί συγκρούεται με τα συμφέροντα του σκληρού του αφέντη, το όνειρο και η πραγματικότητα μπλέκονται σ έναν χορό παράξενο και μαγικό. Πού χάνονται τα παιδικά μας όνειρα;

“Είναι μια χώρα μακρινή που κατοικούν τα ξεχασμένα όνειρα μας
Όμως αν θέλεις να την δεις πρέπει ξανά να θυμηθείς
Κι αν θυμηθείς αυτή μικραίνει.
Τα όνειρα έρχονται ξανά
αλλοπαρμένα ξωτικά
Μακριά απ τα βάθη των καιρών
Στέκουν στην άκρη των ματιών
Μα πρέπει να δακρύσεις
Αν θες μπορείς κι από χαρά
Μα πρέπει να ποθήσεις
Τρελά βαθειά κι αληθινά
Μα παν απ όλα
Πρέπει να μην τα φοβηθείς
Και να μπροστά σου
Εκεί στην άκρη των ματιών
Μέσα στα δάκρυα σου
Τα όνειρα σου – ξωτικά
Είναι πάλι δικά σου."

Το Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους να χαρούν την παράσταση και να βρουν το δικό τους κρυμμένο όνειρο. Τη γιορτή οργανώνουν τα τμήματα κουκλοθέατρου του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς και η δασκάλα τους Σταυρούλα Μαστρογιάννη. Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη.