Χριστούγεννα 2016

Τα φετινά Χριστούγεννα φιλοξενούμε στο Ίδρυμα σχολεία της περιοχής μας για τις γιορτινές εκδηλώσεις των παιδιών. Το καθιερωμένο έλατο στην είσοδο του Ιδρύματος στολίστηκε και φορτώθηκε με σοκολατένια στολίδια για τους μικρούς και μεγαλύτερους επισκέπτες.

Το Ειδικό σχολείο Αγριάς θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του την Παρασκευή 16/12.

Το Σάββατο 17/12 φιλοξενείται στο θέατρο του Ιδρύματος η γιορτινή εκδήλωση του Ωδείου Πετρίδη.

Την Τρίτη 20/12 το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Αγριάς θα κάνει τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του στο θέατρο του Ιδρύματος.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 19:00 η Βυζαντινή Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Αγριάς θα παρουσιάσει βυζαντινούς εορταστικούς ύμνους υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου Θανάση Χριστοδούλου. Στο δεύτερο μέρος η Μικτή Χορωδία Δ.Ε. Αγριάς Δήμου Βόλου θα μας ταξιδέψει με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από όλο τον κόσμο. Τη χορωδία διευθύνει ο μαέστρος Βλάσης Μαστρογιάννης. Στο πιάνο συνοδεύει η Ζέφη Κατσαρού, σολίστ η Μάρω Σταμοπούλου. Αντί εισόδου συγκεντρώνουμε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αναπτυξιακού Συλλόγου Ψυγείων Αγριάς.

Μικτή Χορωδία Αγριάς: Ιδρύθηκε το 1995 και αποτελείται από ερασιτέχνες χορωδούς από την Αγριά και το Βόλο που τους ενώνει η αγάπη για τη μουσική και το χορωδιακό τραγούδι. Συμπληρώνει 21 χρόνια δημιουργικής πορείας, μέσα στα οποία έλαβε μέρος σε χορωδιακά φεστιβάλ σε πολλά μέρη της Ελλάδας -  Θήβα, Δράμα, Καρπενήσι, Λιτόχωρο, Θεσσαλονίκη, Πέραμα, Σπερχειάδα, Ελασσόνα, Τρίκαλα, Γύθειο, Σπάρτη, Τρίπολη, Καρδίτσα, Λάρισα, Κέρκυρα, Άνδρο κ.α.), και στο εξωτερικό (Ρουμανία, Σλοβακία, Κύπρο). Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς προς την τοπική κοινωνία δίνει κάθε χρόνο συναυλίες, τα έσοδα των οποίων διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η Χορωδία Αγριάς είναι σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ζωής της περιοχής και διοργανώνει κάθε χρόνο τη Χορωδιακή Συνάντηση Αγριάς, με συμμετοχή χορωδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ρεπερτόριο της Χορωδίας περιλαμβάνει όλη τη γκάμα τραγουδιών από κλασσικά, βυζαντινά, παραδοσιακά, έντεχνο και σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, καντάδες, αποσπάσματα από οπερέτες κ.λ.π. Την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία έχει εδώ και είκοσι χρόνια ο καταξιωμένος μαέστρος κ. Βλάσης Μαστρογιάννης, που για πολλά χρόνια έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα ως καθηγητής μουσικής και διευθυντής χορωδιών της περιοχής μας. Τη Χορωδία, στις διάφορες εκδηλώσεις συνόδευσαν κατά καιρούς οι πιανίστες Φανή Παρασκευά, Αρετή Προσήλια, Ελένη Παπαθανασίου και Ζέφη Κατσαρού.