Αντώνης Ρουπακιώτης, Εγώ δεν είµαι ποιητής, 10 Νοεμβρίου 2018

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στις 19.30, στο Πορφυρογένειο Αγριάς, παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή του Αντώνη Ρουπακιώτη, Εγώ δεν είµαι ποιητής, της οποίας μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΘΕΜΕΛΙΟ η δεύτερη έκδοση. Τη βραδιά διοργανώνουν από κοινού ο εκδοτικός οίκος Θεμέλιο, το Ίδρυμα Ν. και Ε. Πορφυρογένη και ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου.

Με τη συνεχή παρουσία του στα πολιτικά και νομικά δρώμενα του τόπου μας, ο Αντώνης Ρουπακιώτης έδωσε την πρώτη του ποιητική κατάθεση· ποιήματα που γράφτηκαν εν θερμώ το καλοκαίρι του 2017 και έχουν πολλά να μας πουν. Ως αυτόπτης µάρτυς της γενιάς του, επιχειρεί να εκφραστεί µε ποιητικό λόγο –οξύ, σαρκαστικό ή ειρωνικό, ταυτόχρονα όµως και ανθρώπινο– και να στοχαστεί για όσα ζήσαµε, για όσα συµβαίνουν. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του αναδεικνύεται η ακατάλυτη δύναµη των ανθρωπίνων συναισθηµάτων και σχέσεων, και η δοκιµασία τους στην εποχή µας.

Συνδιαλεγόμενος με στίχους ποιημάτων, ο Αντώνης Ρουπακιώτης συνομιλεί με τους μεγάλους μας ποιητές (Αναγνωστάκης, Ελύτης, Σεφέρης, Καβάφης, Πατρίκιος, Λειβαδίτης και άλλοι) και μιλάει για γεγονότα που σημάδεψαν αυτή τη χώρα, αυτόν το λαό.
Της δικαιοσύνης ήλιε φωτεινέ
ανοίγω πόρτες και παράθυρα να µπεις στο σπιτικό µου.
Της δικαιοσύνης ήλιε κοντινέ
απλώνω τα χέρια µου να φτάσω τα δικά σου.
Της δικαιοσύνης ήλιε αλαργινέ
γρηγόρεψε. Μου το οφείλεις.
Της δικαιοσύνης ήλιε σκοτεινέ
τα σκότη σου δεν τα φοβάµαι.
Την πανοπλία µου έχω έτοιµη και να τη λογαριάσεις.
Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ
έχω µεγάλες αντοχές για να σ’ αναζητώ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Ηλίας Νικολακόπουλος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και ο Αναστάσιος Βολιώτης, πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, παρουσία του ίδιου του Αντώνη Ρουπακιώτη. Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορφυρογη, Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 19.30.