Εγκαίνια βιβλιοθήκης στο Πορφυρογένειο - 20 Μαΐου 2022

Εγκαίνια βιβλιοθήκης στο Πορφυρογένειο - 20 Μαΐου  2022

Το Πορφυρογένειο υποδέχτηκε χθες στη βιβλιοθήκη του στην Αγριά δύο σημαίνοντα πρόσωπα της ελληνικής διανόησης, τον Σταύρο Ζουμπουλάκη, Πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης και τον ιστορικό Στρατή Μπουρνάζο, με αφορμή το βιβλίο “Σταύρος Ζουμπουλάκης 11 συναντήσεις συζητώντας με τον Στρατή Μπουρνάζο”, εκδόσεις Πόλις 2020.

Επρόκειτο για την πρώτη παρουσίαση, πανελλαδικά, αυτού του ιδιότυπου, πολυδιάστατου βιβλίου – διαλόγου δύο ανθρώπων των γραμμάτων που στοχάζονται, με βάση το βάθος και το εύρος γνώσεων που διαθέτουν, πάνω σε θέματα υπαρξιακά,κοινωνικά, θρησκευτικά, την εκπαίδευση, εκδόσεις και βιβλία, βεβαίως, αλλά εμβαθύνουν και σε θέματα δύσκολα όπως η αρρώστια, ο πόνος και ο φόβος, με τρόπο όμως πάντα ζωντανό, αβίαστα, ως συνομιλία δύο καλών φίλων που όντως οι δυό τους είναι. Με τον ίδιο τρόπο χειρίζονται και τις αναπόφευκτες διαφορές τους.

Την παρουσίαση συντόνισε η κ. Κατερίνα Πορφυρογένη. Το κοινό παρακολούθησε τη συζήτηση με μεγάλο ενδιαφέρον όπως φάνηκε από τις ερωτήσεις που ακολούθησαν, στην αίθουσα και αργότερα στην ταράτσα του Ιδρύματος με ένα ποτήρι κρασί.
Με τη χθεσινή βραδιά έγινε το πρώτο βήμα για το άνοιγμα στο κοινό της βιβλιοθήκης του Πορφυρογένειου, όπου θα ακολουθήσουν, στο ίδιο πνεύμα, άλλες εκδηλώσεις λόγου.