Πολιτιστικό κέντρο

Το Πολιτιστικό Κέντρο ιδρύθηκε στην Αγριά το 1978 ως έδρα του Ιδρύματος Ν. και Ε. Πορφυρογένη. Η κεντρική είσοδος με το χώρο υποδοχής χρησιμεύει ως προθάλαμος του θεάτρου, διαθέτει ιματιοθήκη και θέση διανομής πληροφοριακού υλικού.

Θέατρο χωρητικότητας 150 σταθερών θέσεων συνολικού εμβαδού 170 τμ, το οποίο διαθέτει σκηνή (50 τμ), προσκήνιο και βοηθητικούς χώρους στον ημιώροφο μεταξύ ισογείου - υπογείου. Η πλατεία είναι διαμορφωμένη σε αναβαθμούς και επικοινωνεί με τον ημιώροφο μεταξύ ισογείου - ορόφου, όπου βρίσκονται οι υγειονομικοί χώροι καθώς και ο κλειστός θάλαμος ηλεκτρομηχανολογικού ελέγχου και χειρισμών.

Στο υπόγειο υπάρχει αίθουσα εκθέσεων, εξοπλισμένη με συστήματα φωτισμού και ασφαλείας, διαθέτει βοηθητικούς χώρους και αποθήκη.

Η βιβλιοθήκη βρίσκεται στο πρώτο όροφο και διαθέτει έναν περιμετρικό εξώστη με τα ράφια για την φύλαξη των βιβλίων. Στο νότιο τμήμα της βιβλιοθήκης υπάρχει έξοδος σε παρακείμενο υπαίθριο χώρο κατάλληλο για θερινές εκδηλώσεις. Επίσης υπάρχει γραφείο που λειτουργεί  και ως αρχείο του Ιδρύματος.