Παράσταση θεάτρου-τσίρκο "VAGOR & BELLAVITA", Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Μια παράσταση θεάτρου-τσίρκο για μικρά και μεγάλα παιδιά από την ομάδα Dromocosmicas

Το Εργαστήρι Κατασκευής και Εμψύχωσης Κούκλας του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου με μία ξεχωριστή παράσταση θεάτρου-τσίρκο για μικρά και μεγάλα «παιδιά», την Κυριακή 26 Μαρτίου, στις  7.30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος στην Αγριά.

Η ομάδα Dromocosmicas παρουσιάζει την βραβευμένη παράσταση “Vagor & Bellavita”. Η Μπελαβίτα ζει κάτω από μία γέφυρα σε μια μεγάλη πόλη. Μοναδική της συντροφιά το ραδιόφωνο. Αυτό την ξυπνάει, την φέρνει σε επαφή με την πραγματικότητα και την νανουρίζει! Μια μέρα κάτι αλλάζει στη ρουτίνα της ζωής της. Ένας επισκέπτης, ο Βάγκορ, περιπλανώμενος ταξιδιώτης, έχει ανάγκη να μοιραστεί τον ίδιο χώρο μαζί της. Μοιράζονται το ψωμί, τις καθημερινές δυσκολίες και ζουν την κάθε μέρα σα να είναι η τελευταία τους, επειδή δεν ελπίζουν τίποτα από το αύριο. Ένα μαγικό βράδυ όμως, ονειρεύονται κάτι που ίσως τους αλλάξει τη ζωή...

Η παράσταση αυτή είναι ένα αφιέρωμα στο βωβό κινηματογράφο. Χρησιμοποιώντας στοιχεία από το θέατρο-τσίρκο, το σωματικό θέατρο και την τέχνη του κλόουν, αφηγείται ένα διαχρονικό παραμύθι για τη δύναμη της φιλίας, της αλληλεγγύης καθώς και τη σημασία του να μένουμε πιστοί στα όνειρά μας. Μέσα από τη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών, δίνεται έμφαση στην ομαδικότητα, τη συνεργασία και στην εφευρετικότητα που πρέπει να επιδείξουν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές τους δυσκολίες.

Οι Dromocosmicas είναι ένας πλανόδιος θίασος που δημιουργήθηκε το 2010. Απαρτίζεται από τους: Byron Skouris και Camilla Bombardini. Στόχος της ομάδας είναι κάνει γνωστό το περιπλανώμενο θέατρο ως φορέα πολιτισμού και τρόπου ζωής. Μέσα από τα ταξίδια τους στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική και την επαφή και συνεργασία με άλλες παρόμοιες ομάδες, βρίσκονται σε μία διαρκή έρευνα και αναζήτηση τεχνικών που αφορούν στην τέχνη των κλόουν και την Commedia dell' Arte. Έχουν υπάρξει εισηγητές βιωματικών σεμιναρίων σε διάφορες χώρες του κόσμου, με θέματα σχετικά με το θέατρο δρόμου, την Commedia dell'Arte, το σωματικό θέατρο και το θέατρο-τσίρκο για παιδιά.

Βραβεία:
2015 Φεστιβάλ Θεάτρου για Παιδιά και Εφήβους 80ης ΔΕΘ - HELEXPO
2013 Funarte Artes na Rua Κρατικό βραβείο, Βραζιλία
2012 Arte Retirante- Banco do nordeste do Brasil, Βραβείο για την περιπλανώμενη τέχνη

Το Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη στην Αγριά προσκαλεί κάθε χρόνο επιλεγμένες παραστάσεις από το χώρο του κουκλοθέατρου και του παιδικού θεάτρου γενικότερα, θέλοντας να προσφέρει ποιοτικά καλλιτεχνικά ερεθίσματα στους μικρούς και μεγάλους φίλους του, μέσα από αξιόλογες παραγωγές που δύσκολα φτάνουν στην επαρχία. Η επιλογή και η οργάνωση γίνεται από το εργαστήρι κουκλοθέατρου του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς και τη δασκάλα του Σταυρούλα Μαστρογιάννη. Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για όλους.

Dromocosmicas