Μέρες της Τσεχίας στην Αγριά - Σεπτέμβρης 2002

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Τσεχίας και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, εβδομάδα εκδηλώσεων στο Ίδρυμα, που περιελάμβανε:

  • Συλλογή έργων αφής του σωματείου Haepestetica της Πράγας, με τίτλο «Αγγίξτε την τέχνη», έργα γλυπτικής Τσέχων καλλιτεχνών, που περιελάμβανε μεταξύ άλλων το περίφημο χάλκινο "Κεφάλι της Βίκι" του Otto Guttfreund. Την έκθεση εγκαινίασε η μορφωτική ακόλουθος της Πρεσβείας της Τσεχίας στην Ελλάδα, τα έργα παρουσίασε η ιστορικός τέχνης και διευθύντρια του Κέντρου Τεχνών Βόλου κα. Χρύσα Δραντάκη. Οι λεζάντες των έργων καθώς και ο κατάλογος τυπώθηκαν και στη γραφή braille για άτομα με προβλήματα όρασης. Στη συνέχεια (το Δεκέμβρη 2002) η συλλογή μεταφέρθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
  • Συναυλία μουσικής δωματίου του κορυφαίου κουαρτέτου Πάνοχα από την Πράγα.
  • Βραδιά παραδοσιακής μουσικής και χορού με το συγκρότημα Horenák της Τσεχίας, στην πλατεία της Αγριάς.
  • Φεστιβάλ κινηματογράφου με προβολή των καλυτέρων ταινιών πρόσφατης τσέχικης παραγωγής, των οποίων το Ίδρυμα επιμελήθηκε τον υποτιτλισμό στα ελληνικά, αφού επρόκειτο για πρώτη παρουσίαση των ταινιών αυτών στην Ελλάδα.
  • Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο του Βόλου διοργανώθηκε ημερίδα επιχειρηματικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, με κεντρικό ομιλητή τον Εμπορικό ακόλουθο της Τσέχικης Πρεσβείας.