Lebensblume, ρεσιτάλ λυρικού τραγουδιού, Βαλσαμία Αθανασία, Κερασία Σιάρα, Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Βαλσαμία Αθανασία σοπράνο, Κερασία Σιάρα πιάνο. Σάββατο 22 Οκτωβρίου.

«Η αγάπη είναι το φως σε μια κοινωνία δίχως έλεος, σε μια χαώδη πορεία στην άβυσσο της ψυχής, της ζωής του ανθρώπου. Ποιος όμως γνώρισε την αληθινή αγάπη; Ποιος ξέρει τι σημαίνει; Από τη δημιουργία του κόσμου ακόμα, ο άνθρωπος συνδέεται άρρηκτα με τη γυναίκα, δηλαδή τη θηλυκότητα. Η γη, η αγάπη και η ζωή ανήκουν στο ίδιο είδος. Ίσως αυτό να είναι και η αλήθεια, το άνθος της ζωής...» Θα ερμηνευτούν κομμάτια των W. A. Mozart, J. Haydn, G. Faure, P. I. Tchaikovsky, G. Verdi, F. G. Lorca και Θ. Ι. Σακελλαρίδη. Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 8μ.μ. στην Βιβλιοθήκη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Νικολάου & Ελένης Πορφυρογένη στην Αγριά Βόλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Βιογραφικά στοιχεία

ΒΑΛΣΑΜΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (Σοπράνο)
Γεννήθηκε στο Βόλο. Σπούδασε Μονωδία με καθηγήτριες την Ιουλία Τρούσσα  και την Αναστασία Μπάρδα στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, ενώ έλαβε το δίπλωμα Μονωδίας της αποσπώντας τον τίτλο Άριστα Παμψηφεί από το Ωδείο Βόλου Ρυθμός με καθηγήτρια την Φανή Καρκάλα. Επίσης είναι πτυχιούχος Αρμονίας (τάξη Ανδρέα Μιμαίου) με τίτλο Άριστα από το Δημοτικό Ωδείο Βόλου, ενώ για πολλά χρόνια έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου με δάσκαλο τον διεθνούς φήμης πιανίστα Ντίνο Μαστρογιάννη. Η πρώτη της επαγγελματική εμπειρία ως σοπράνο ήταν στην περιοδεύουσα θεατρική παράσταση του ερασιτεχνικού θεατρικού εργαστηρίου ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, «Σονάτα του Σεληνόφωτος», σε σκηνοθεσία του Δημήτριου Δακτυλά το 2012. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε Ελλάδα και Εξωτερικό και έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες, εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, ημερίδες και συνέδρια. Επιπλέον έχει εργαστεί στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας στα πλαίσια Διδασκαλίας Θεατρικού Παιχνιδιού & Εφαρμογής Εκπαιδευτικού Δράματος. Σήμερα είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο (αναμένεται η ορκωμοσία).

ΚΕΡΑΣΙΑ ΣΙΑΡΑ (Πιάνο)
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο όπου και πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου στη Μουσική Σχολή της Καίτης Ζ. Σαμαρτζή με καθηγήτρια την Νίτσα Αμαξοπούλου. Συνέχισε τις σπουδές της στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου δίπλα στον καταξιωμένο πιανίστα και δάσκαλο κ. Ντίνο Μαστρογιάννη. Σε ηλικία 20 ετών αποφοίτησε από την τάξη του αποσπώντας Δίπλωμα πιάνου με βαθμό Άριστα. Παράλληλα απέκτησε τα Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας με βαθμό Άριστα από τις τάξεις των Β. Φόστερ, Ι. Γράμψα και Ι. Καρκάλα. Το 2002 έγινε κάτοχος του Πτυχίου τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με βαθμό Άριστα. Στα πλαίσια των σπουδών της εκεί μελέτησε πιάνο δίπλα στην κ. Ζωή Σαμσαρέλου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τους Giulia and Konstatin Ganev, Uwe Maschke και Ruth Gerald. Το 2006 απέκτησε τον τίτλο του Διπλώματος Σύνθεσης με βαθμό Άριστα από την τάξη του κ. Ειρηναίου Τριανταφύλλου. Ολοκληρώνοντας έναν κύκλο μουσικών σπουδών το 2015 απέκτησε το Δίπλωμα Διεύθυνσης Χορωδίας με βαθμό Άριστα Παμψηφεί από την τάξη του Γ. Καρκάλα. Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες μουσικής δωματίου και έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες στο τομέα της μουσικής συνοδείας. Από το 1998 και για έξι χρόνια εργάστηκε στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου διδάσκοντας θεωρητικά της μουσικής, ενώ από το 2004 είναι διορισμένη στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Εδώ και επτά χρόνια ανήκει στο διδακτικό δυναμικό του Μουσικού Σχολείου Βόλου ως καθηγήτρια πιάνου, ως μαέστρος του συνόλου της χορωδίας ελληνικής μουσικής. Συνεχίζοντας την μουσική παράδοση της οικογένειάς της από ηλικία 12 ετών είναι μέλος της Πολυφωνικής Χορωδίας του Δήμου Βόλου υπό την διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Γιάννη Καρκάλα, την οποία και συνοδεύει στο πιάνο δίνοντας συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού.