Η Ορχήστρα Young Masters Ensemble στο Πορφυρογένειο, 5 Αυγούστου 2017

Η Ορχήστρα Young Masters Ensemble στο Πορφυρογένειο, 5 Αυγούστου 2017

Το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορυφρογένη στην Αγριά, φιλοξενείται η ορχήστρα Young Masters Ensemble, μουσικό σύνολο 15 νέων μουσικών από τη Βιέννη, στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα. Tο σημαντικό αυτό μουσικό γεγονός οφείλεται στην προσπάθεια του διεθνώς καταξιωμένου Έλληνα πιανίστα Χρήστου Μαράντου, ο οποίος σπούδασε στη Βιέννη και σήμερα εργάζεται εκεί. Το 2010 πρωτοήρθε στο Πορφυρογένειο για μια αλησμόνητη συναυλία πιάνο για 4 χέρια μαζί με τον καθηγητή του Harald Ossberger. Φέτος λοιπόν ο Χρήστος Μαράντος φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το «Young Masters Program». Στόχος του προγράμματος, που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης και την Ευαγγελική Μουσική Σχολή «J.S.Bach Musikschule Wien» στην οποία διδάσκει ο Χρήστος Μαράντος, είναι η στήριξη νέων μουσικών, μέσα από την υλοποίηση projects, σεμιναρίων και συναυλιών, στην πορεία τους προς μια επιτυχημένη καλλιτεχνική σταδιοδρομία.

To αποτέλεσμα του Young Masters Program είναι η ορχήστρα που αποτελείται από 15 νέους ταλαντούχους μουσικούς ηλικίας μεταξύ 15 και 19, η οποία θα ερμηνεύσει φέτος το καλοκαίρι ένα δεξιοτεχνικά απαιτητικό πρόγραμμα κλασσικών έργων, σε μία σειρά 11 συναυλιών σε επιλεγμένους χώρους και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι το εγχείρημα –η περιοδεία στην Ελλάδα- πραγματοποιείται τη φετινή χρονιά-ορόσημο για το Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών Βιέννης, που γιορτάζει φέτος 200 χρόνια από την ίδρυσή του, όπως επίσης για την Ευαγγελική Εκκλησία η οποία γιορτάζει 500 χρόνια θρησκευτικής μεταρρύθμισης, ως ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους δύο αυστριακούς θεσμούς –μέσω της διαχρονικής αξίας της κλασικής μουσικής- στην Ελλάδα, κοιτίδα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Όλες οι συναυλίες των Young Masters εντάσσονται στο πλαίσιο του Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού 2017, που τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα και του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, όπως και του Πανεπιστημίου Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών Βιέννης και της Ευαγγελικής Μουσικής Σχολής J.S.Bach Musikschule Wien. Στη Βιέννη η ορχήστρα έχει παίξει σε μεγάλες αίθουσες, όπως τη Golden Hall της Musikverein και τη Schuberτ Saal, σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και σε φεστιβάλ.

Η περιοδεία ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη στις 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου. Ακολουθεί η συναυλία στην Αγριά στις 5 Αυγούστου, και στη συνέχεια η ορχήστρα θα παίξει στη Θάσο, στην Αρχαία Μεσσήνη, στον Πειραιά, στο Σούνιο, στην Κηφισιά και στο φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη στη Σαντορίνη.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγριάς, 5 Αυγούστου 2017, ώρα 20:30. Είσοδος ελεύθερη.