31 Ιανουαρίου 2013 Ρεσιτάλ Πιάνου της Νεφέλης Μούσουρα

31 Ιανουαρίου 2013 Ρεσιτάλ Πιάνου της Νεφέλης Μούσουρα

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη στην Αγριά, καθιέρωσε από το 2007 την διοργάνωση σειράς μουσικών εκδηλώσεων, με στόχο το κοινό της  περιοχής μας να γνωρίσει νέους προικισμένους καλλιτέχνες. Πρόκειται για διεθνώς καταξιωμένους νέους Έλληνες και ξένους σολίστες, οι οποίοι δεν είναι ευρύτερα γνωστοί στην Ελλάδα και στην περιοχή μας ειδικότερα.
Αναφέρουμε ορισμένους από αυτούς που προηγήθηκαν:

 • Οι Τσέχοι Μουσικοί Bohuslav Matousek  και  Petr Saidl
 • Ο Αυστριακός Harald Ossberger και ο Χρήστος Μαράντος.
 • Ο Νίκος Σπανός και ο Νίκος Ζαφρανάς
 • Ο Λαρισαίος Δημήτρης Καρακαντάς και ο Καρδιτσιώτης Απόστολος Παληός.

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 8.00 το βράδυ στη Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη στην Αγριά, με το ρεσιτάλ πιάνου της Νεφέλης Μούσουρα θα πραγματοποιηθεί η επόμενη εκδήλωση αυτής της πολύ επιτυχημένης σειράς.

Η συναυλία αυτή έχει  έναν ακόμη ξεχωριστό χαρακτήρα. Αποτελεί τον προάγγελο του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής «ΕΥΜΕΛΕΙΑ ΙΙ», που θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 12 έως τις 27 Απριλίου στους χώρους του Πορφυρογένειου.

Η Νεφέλη Μούσουρα γεννήθηκε στον Πειραιά. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία τεσσάρων ετών. Στην Ελλάδα σπούδασε με καθηγητή τον Αναστάσιο Πάππας, με τον οποίο και έλαβε δίπλωμα πιάνου με τις ανώτατες διακρίσεις (άριστα παμψηφεί, Α΄ βραβείο και χρυσό μετάλλιο) από το Ωδείο Kodaly. Επίσης έχει λάβει πτυχία Αρμονίαw, Αντίστιξης και Φούγκας. Σήμερα είναι φοιτήτρια στο σολιστικό τμήμα πιάνου του Πανεπιστημίου Mozarteum του Salzburg της Αυστρίας με καθηγητή τον Rolf Plagge. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους πιανίστες Jean-Claude Pennetier, David Lively, Leonid Margarius, Lilia Bojadjieva, Dmitry Bashkirov, France Clidat, Nαταλία Μιχαηλίδου, Jacques Rouvier. Από οκτώ ετών έχει βραβευθεί σε διαγωνισμούς πιάνου (Ά βραβείο Χ.ο.ν  το 1997 , Ά βραβείο ο Φίλων 1998, Γ΄ βραβείο Konzerteum το 2001, Α΄ Βραβείο Χ.ο.ν  2004). Το 2005 έλαβε το Ά Βραβείο στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης έλαβε  Α΄ βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Ελλήνων Πιανιστών το 2010, ενώ τον Δεκέμβριο του 2009 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο "Ε. Μυκονίου". Τον Σεπτέμβριο του 2010 εμφανίστηκε ως σολίστ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συμπράττοντας με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Τον Φεβρουάριο του 2011 ηχογράφησε με την Sinfonieorchester der Universitat Mozarteum το κοντσέρτο σε ντο ελάσσονα του J.S.Bach για δύο πιάνα (μαζί με τον Rolf Plagge). Επίσης έχει συμπράξει με Ορχήστρες όπως, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων , η Ορχήστρα Πατρών, και έχει συνεργαστεί με μαέστρους, όπως Μ. Οικονόμου, Β. Φιδετζής, Δ. Μποτίνης ,K. Kaufman.

Νεφέλη Μούσουρα

Το Πρόγραμμα της Συναυλίας

 • Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791), Σονάτα σε σολ μείζονα, KV 283
 • Johannes Brahms (1833-1897), Έξι κομμάτια για πιάνο, op. 118
 • Sergei Prokofiev (1891-1953), Τέσσερα κομμάτια για πιάνο, op. 4
 • Ludwig van Beethoven (1770-1827), Σονάτα σε ντο δίεση ελάσσονα, αρ. 14, op. 27 (Υπό το σεληνόφως)
 • Franz Liszt (1811-1886), Veneziae Napoli, «Χρόνια προσκυνήματος, 2η χρονιά Ιταλία», παράρτημα, S. 162
  Το Πολιτιστικό Κέντρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη, που λειτουργεί στην Αγριά , περιμένει όλους τους λάτρεις της ποιοτικής μουσικής και βέβαια όλους τους φίλους του Ιδρύματος να στηρίξουν και αυτή την αξιόλογη εκδήλωση.