29 Αυγούστου 2010, Όνειρο Στο Κύμα

29 Αυγούστου 2010, Όνειρο Στο Κύμα

Με αφορμή το Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη "Όνειρο στο Κύμα", τραγουδάμε τον Έρωτα όπου η Τέχνη της αφήγησης συναντά την Τέχνη της Μουσικής σε μια διαφορετική καλοκαιρινή παράσταση. Στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς, στον υπαίθριο χώρο της βιβλιοθήκης με θέα τη θάλασσα και την ανατολή του φεγγαριού, την Κυριακή 29 Αυγούστου και ώρα 9.00 μμ. θα πραγματοποιηθεί η μουσική παράσταση «Όνειρο στο κύμα». Η  παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Mία βραδιά σαν όνειρο πλάι στο κύμα. Το «Όνειρο στο κύμα» θεωρείται ένα από τα πιο τρυφερά και ερωτικά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Ο Μεγάλος Σκιαθίτης Πεζογράφος του ανοιχτού χώρου, ο λάτρης του μεγαλείου της φύσης, ο απλός και λιτός γνώστης των ανθρώπινων σκέψεων και συναισθημάτων, ο απολογητής μιας ουσιαστικής θρησκευτικής συνείδησης, υπογράφει την ονειρική αναπόληση ενός ανεκπλήρωτου εφηβικού έρωτα.

Σαν όνειρο πλάι στο κύμα, είναι μία παράσταση όπου η μουσική και τα τραγούδια, κυρίως του Μάνου Χατζιδάκι, αλλά και μουσικές απ΄ όλο τον κόσμο με θέμα τον έρωτα, συναντιούνται με το λόγο του Παπαδιαμάντη και μαζί ταξιδεύουν και «κολυμπούν» στη θάλασσα του ονείρου. Εμπνευστής της ιδέας ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Δακτυλάς, που εμπνέεται το σκηνικό χώρο και δραματοποιεί με έναν πρωτότυπο τρόπο το λόγο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Τον συνοδεύει στο πιάνο και τραγουδά η Εύα Θεοχαράκη, χορεύει η Μαρία Πράντζου. Συντροφιά τους, το φεγγάρι και η θαλασσινή αύρα, και για τους θεατές ένα ποτήρι δροσερό κρασί στο τέλος της βραδιάς.

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2009 στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου. Η είσοδος για την εκδήλωση είναι ελεύθερη, όπως πάντα.