25 Ιουνίου 2011 - Παράσταση Κουκλοθέατρου

Παράσταση Κουκλοθέατρου στο Ίδρυμα Νικολάου & Ελένης Πορφυρογένη στην Αγριά


Τα παιδιά της Αγριάς που όλο το χρόνο εκπαιδεύτηκαν στο Εργαστήριο Κουκλοθέατρου στο Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη, στη Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος, με δασκάλα τους την Σταυρούλα Μαστρογιάννη, ετοίμασαν μια πολύ όμορφη γιορτή για τη λήξη των μαθημάτων τους και την παρουσιάζουν. Καλούν γονείς, Αγριώτες και Φίλους του Ιδρύματος σε ένα ταξίδι στη χώρα της αθωότητας και των παιδικών αναμνήσεων, το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος , στην Αγριά, προκειμένου να τους παρουσιάσουν  την παράσταση: «Εδώ Λιλιπούπολη, εδώ Λιλιπούπολη...»

Υφάσματα, κουμπιά, κορδέλες, πολύχρωμα χαρτάκια, αντικείμενα καθημερινά, συνηθισμένα, χωρίς αξία στο βλέμμα μας, έγιναν κούκλες με πρόσωπα, μάτια, χαμόγελα, ψυχή...
Έγιναν κάτοικοι της Λιλιπούπολης, που δίνοντας τη μορφή τους σε περίεργα ονόματα, άρχισαν να μιλούν, να χοροπηδούν και να χαίρονται, σε έναν καινούριο παιδικό κόσμο γεμάτο με καμώματα και με τερτίπια απλά.
Η Λιλιπούπολη, «γέννημα μιας φιλελεύθερης και πειραματικής ραδιοφωνίας από τη μια και μιας ομάδας ανθρώπων με πολύ ταλέντο από την άλλη», όπως είπε ο Μάνος Χατζιδάκις, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως ήχος.
Έτσι το να κάνει κανείς τον ήχο αυτό εικόνα κούκλας και μάλιστα με δημιουργούς παιδιά Δημοτικού Σχολείου δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.
Μα να! Το παραμύθι ζωντανεύει και οι μουσικές της Λιλιπούπολης χορεύουν στα χέρια των παιδιών κι όνειρο γίνονται...

«...Κι όλοι οι παιδικοί μου φίλοι
μια βραδιά στο Πόρτο Λίλι
γίναν άστρα και μπαλόνια
τρεχαντήρια και τριζόνια...»

Τα είκοσι παιδιά ηλικίας 5-12 χρονών που συμμετέχουν στη δημιουργία αυτή, ζωντανεύουν όλους τους ήρωες της Λιλιπούπολης, επίκαιρους και συνάμα διαχρονικούς, σε μια χαρούμενη παράσταση γεμάτη με τις μουσικές του Νίκου Κηπουργού, της Λένας Πλάτωνος, του Δημήτρη Μαραγκόπουλου και του Νίκου Χριστοδούλου.

Οι κούκλες που κατασκεύασαν τα παιδιά είναι μαρόττες και γαντόκουκλες.

Στο φουαγιέ του Ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη θα παρουσιαστεί έκθεση κούκλας, που δημιούργησαν τα παιδιά καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.